Barbietårta till Ellinor

Idag firas Lovisas dagiskompis, Ellinor,  som har fyllt 5 år. En rosa barbietårta var önskemålet så det fick det naturligtvis bli!

Jag valde att INTE göra den EXAKT likadan som den förra barbietårtan. Axlebanden och midjebältet skiler sig lite grann. Blir lite mer personligt på det viset tycker jag.



Tårtan innehåller ljusa bottnar, frisk jordgubbsmousse och glasscreme.

Stort GRATTIS på din dag Ellinor!

Gräddtårta med blommor och sidenband

Min kollega ville ha en tårta till sin syster. Hon hade sett min "gräddtårta med chokladdoppade jordgubbar" och ville att vi skulle utgå från den, i övrigt fick jag fria händer.  

Jag valde att dekorera tårtan med somriga blommor samt att skriva dit systerns namn, Matilda, för att göra tårtan lite mer personlig.



Tårtan består av ljusa, hembakta bottnar, jordgubbsmousse och glasscreme och är spacklad och spritsad med lemon curd-grädde.

Rockig bakelse till mitt kusinbarn

I lördags fyllde mitt kusinbarn, Arvid, 1 år och självklart skulle även han få en egen tårta. En bakelse i rockig stil fick det bli!




Tårtan bestod av ljusa, hembakta bottnar, bananmousse och glasscreme.
Arvid tyckte den var toppen!

Sköldpadda

En jobbarkompis till mig ville ha en tårta till sin bästa väns 18-årsdag men visste inte riktigt hur den skulle se ut. Efter några samtal oss emellan kom det fram att de hade ett internt skämt om en sköldpadda så en sköldpadda fick det bli!



Tårtbrickan tillhör vår lokala butik, denna tårta finns alltså INTE på city´s konditori.

Tårtan innehåller ljusa bottnar, hallon- och vit chokladmousse.

Barbietårta till min prinsessa

Idag fyller min stora tjej 4 år! Tänk vad fort tiden går.
Detta ska naturligtvis firas med en tårta och eftersom hon har börjat bli förtjust i barbiedockor valde jag att göra just en barbietårta.

Kul att åter igen testa något nytt!



Tårtan består av ljusa bottnar, jordgubbsmousse och galsscreme.

Grattis älskade Lovisa!

Sommartårta

I fredags var det sista dagen på dagis för tjejerna innan de gick på sommarlov. Tilda gick sin sista dag på avdelningen Vitsippan och Lovisa skulle fira sin 4-årsdag eftersom hon är ledig på fredag när hon fyller år. Det fanns alltså flera anledningar till att baka en tårta. En riktig sommartårta fick det bli inspirerad av Linda Runn (lindarunn.se).



                       

Tårtan innehöll ljusa bottnar och var fylld med frisk jordgubbsmousse och glasscreme.

Glad sommar allihop!

RSS 2.0