Biltårta till Mattias

En kompis till mig är tillsammans med en kille vars liv kretsar kring bilar, hon ville därför ha en tårta med biltema till hans födelsedag.



Tårtan innehåller ljusa bottnar och är fylld med jordgubbsmousse och glasscreme.


Födelsedagstårta till mina underbara vänner

I morgon fyller mina tvillingvänner år. En av dem ringde mig och frågade om inte jag ville göra en tårta till dem och självklart ville jag det! Önskemålet var röda rosor och krysskant med pärlor, i övrigt fick jag fria händer.

Passade på att prova en ny metod där man anordnar sugarpasten som ett "draperi" längs kanten. Ger nog bättre effekt på en våningstårta men tyckte ändå det blev ganska fint. Får se vad tjejerna tycker :)


  

Tårtan innehåller ljusa bottnar och är fylld med hallon- och vit chokladmousse.

Grattis älskade vänner, hoppas ni får en underbar dag!

Älgtårta till halvtidspensionär!

En vän till mig ville ha en tårta till fredagsfikat. Hans kollega har gått i pension men jobbar halvtid. Han gillar att jaga så jag gjorde en älg som har tappat ena hornet, han har alltså bara 50% av hornen kvar, därav texten ;)



   

Tårtan innehåller ljusa bottnar och är fylld med jordgubbsmousse och glasscreme.

Sjung om studentens...

...lyckliga da´r. Japp, då var det dags! Det som alla tårtmakare förmodligen får göra minst en gång om året. Jag pratar så klart om en studenthattstårta.

Eftersom detta intresse väcktes ganska nyss har jag aldrig gjort en studenthatts-tårta förut men som ni vet gillar jag nya utmaningar. Försökte göra "hatten" lite högre i framkant men det syntes knappt när locket låg på. Skärmen var också svår att få till, vet inte hur många gånger jag skar om den.

Så här fick det bli i alla fall, även om skärmen blev lite ojämn i kanten. Men om jag minns det hela rätt kommer studenten inte ens minnas att han ätit tårta :D



 

Tårtan innehåller ljusa bottnar och är fylld med hallon- och vit chokladmousse.

Blå Hello Kitty-tårta till liten Malte

Jag blev jätteglag när jag fick frågan om jag ville göra en Kitty-tårta till lilla Malte! Valde att göra en ljusblå botten med text och övriga dekorationer i blått, förutom själva Hello Kitty då så klart.



   

Tårtan innehåller ljusa bottnar och är fylld men jordgubbsmousse och glasscreme.

Guldbröllop 50 år

Min jobbarkompis ville ha en tårta till sina föräldrar som firar guldbröllop idag. Hon ville ha den quiltade kanten med pärlor och gärna gula rosor eftersom hennes mamma hade det i sin brudbukettbukett när de gifte sig för 50 år sedan. I övrigt fick jag fria händer.



 

Tårtan innehåller ljusa bottnar och är fylld med jordgubbsmousse och glasscreme. Gjorde även några cupcakes i samma stil, de är fyllda med jordgubbsmousse och spritsade med grädde.

Gräddtårta med chokladdoppade jordgubbar

Sambons mamma fyller år och ville bli firad med tårta. Nu valde jag att göra en klassisk gräddtårta för omväxlings skull. Jag "klädde" tårtan med chokladpinnar och dekorerade med sidenband och chokladdoppade jordgubbar. En riktig sommardröm!



Tårtan innehåller ljusa, hembakta citronbottnar och är fylld med jordgubbsmousse och glasscreme. Spacklad och dekorerad med lemon curd-grädde.

Nalletårta till sötaste Hillevi

Igår fyllde vårat fadderbarn Hillevi 1år! Detta skulle naturligtsiv firas med tårta och jag fick fria händer. Jag gjorde en hjärtformad tårta eftersom jag inte provat detta tidigare. Jag provade också att modellera en nallebjörn med snuttefilt som sedan fick pryda tårtan. Namner skrev jag på "klossar".

GRATTIS HILLEVI!



 

Tårtan består av ljusa, hembakta bottnar och är fylld med banan- och chokladmousse. Den beräknas räcka till 8-10pers.

RSS 2.0