Glasstårta med maräng!

I söndags var min farmor och farfar på besök. Jag kände för att baka något extra gott men hade inte så mycket tid på mig. Då kom jag på att jag hade denna godbiten i frysen!



Recept:

2 dl creme faiche
4 dl vispgrädde
1 äggula
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
100g maränger
1 hackad dubbeldaim

Kolasås/chokladsås och hallon till servering

Gör så här:
Vispa creme fraichen. Det tar en stund då den först blir ganska lös, men tids nog tjocknar den. Rör ner äggulan och florsockret i creme fraichen.
Vispa grädden och vaniljsockret i en separat bunke och rör sedan ner creme fraiche-blandningen i grädden.

Täck botten av en form, med löstagbar kant, med maränger. Täck marängerna med smet och strö över den hackade daimen. Lägg ytterligare ett lager med maränger och avsluta med ytterligare ett lager smet.

Täck tårtan med plastfolie och låt stå i frysen i minst 6 timmar. Ta fram tårtan ca 15 minuter innan den ska ätas. Ringla över kolasås eller chokladsås, dekorera ev med valfri dekoration.
Serveras med hallon.

Hoppas det smakar!




Doptårtor till Edvin

I helgen har jag haft storbak! Doptårtor till ett 50-tal gäster var beställt vilket resulterade i 3 tårtor á 16 pers. Önskemålet var dekorationer i blått och efter överenskommelse med Edvins mamma blev det två doptåg och en krona. Varje tårta fick ett vitt band med sidenkant runt sig för att få en lite "finare" känsla.



Alla tårtorna innehöll ljusa, hembakta bottnar, hallonmousse och glasscreme.







Vi önskar dig all lycka i framtiden Edvin <3


RSS 2.0